Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Sakızlı esanslar

Acı, Tatlı, Mayhoş

#AcıTatlıMayhoş🍬🍭
Barcelona’daki Bilim ve Yemek Kongresi’nde bu yılın ödüllü şefi Massimiliano Alajmo, sakız aroması üzerine çalışıyor.
Aylin Öney Tan, sakızın neden büyük şeflerin radarına girdiğini, Alajmo’nun parfüm ustalarıyla geliştirdiği “yenilebilir esanslar”ı ve eski usûl sakızlı lokumun nasıl bu hikâyenin merkezine yerleştiğini anlatıyor.
Bir tutam tarih, biraz da tarif.

...

🍝 Neden Acı Tatlı Mayhoş?
Yemeği tüm yönleriyle, farklı coğrafya ve tarihlerde farklı pişirme ve sunuş biçimlerini, hikayeleriyle dinlemeyi istiyoruz. Çünkü hem ağzımızın tadını biliyor, hem de sofrada anlatacak hikayelerimiz olmasını seviyoruz.
Programın tüm bölümleri ntvradyo.com.tr adresinde, ayrıca Spotify, Apple, Google, Soundcloud #podcast kayıtlarında. İstediğimiz zaman istediğimiz yerde dinleyebilmek için.

#yemekkültürü #yemektarihi #acıtatlımayhoş #mutfakhikayeleri #dünyadantarifler #aylinöneytan #yemek #mutfak #mutfaktüyoları #bilim #yemekbilimi #yemekkongreleri #evekonomisi #yemekbilim #mahlep #damlasakızı #bilimveyemekkongresi