Radyo Tiyatrosu
Radyo Tiyatrosu

Elveda Güzel Vatanım - 13.Bölüm

Radyo Tiyatrosu

Şehsuvar Sami, 1926’da Pera Palas’taki odasından eski başkent İstanbul’a bakıyor ve geçmişi sorguluyor: Osmanlı nerede hata yaptı, değişen dünyada bir imparatorluğu sona götüren kırılma nerede başladı?
Bu sorgulama onu 1909’a, Meşrutiyet’in ardından İstanbul’u sarsan 31 Mart Vakası’na götürüyor.
Ayaklanmanın başladığı gece Beşiktaş’ta silah sesleri yükselirken askerler ve medrese talebeleri sokaklara dökülür. Şehsuvar Sami, Basri Bey ve Mülazım Fuad neler olup bittiğini anlamak için isyancıların arasına karışarak Sultanahmet’e gider. Kalabalık büyüdükçe öfke de büyür; üç İttihatçı için kimliklerini gizlemek giderek daha tehlikeli hale gelir.
Ahmet Ümit’in “Elveda Güzel Vatanım” romanından Buket Kubilay’ın uyarladığı Radyo Tiyatrosu’nun 13. bölümünde Şehsuvar Sami’nin kişisel hikâyesi, Osmanlı tarihinin en çalkantılı günlerinden biriyle kesişiyor. İyi dinlemeler.

NEDEN RADYO TİYATROSU?
Ahmet Ümit’in televizyon dizisi ve sinema filmine konu olan romanları, “Radyo Tiyatrosu” formatıyla NTVRadyo'da. "Şeytan Ayrıntıda Gizlidir", “Beyoğlu’nun En Güzel Abisi”, "Agatha’nın Anahtarı" gibi Ahmet Ümit’in pek çok hikayesinden sonra, "İstanbul Hatırası", "Kavim", "Kırlangıç Çığlığı", "Sultanı Öldürmek", "Aşkımız Eski Bir Roman", "Sis ve Gece", "Kayıp Tanrılar Ülkesi", "Yırtıcı Kuşlar Zamanı"... Şu anda son romanı "Elveda Güzel Vatanım" devam ediyor. Radyo Tiyatrosu cumartesi 11.30, pazar 19.30'da NTVRadyo'da. Kaçıranlar ve tekrar dinlemek isteyenler için Radyo Tiyatrosu'nda yayımlanan tüm oyunlar ntvradyo.com.tr adresinde ve podcast platformlarında.
@baskomsernevzat #RadyoTiyatrosu #ElvedaGüzelVatanım #AhmetÜmit #BuketKubilay #SesliTiyatro #RadyoOyunu #Podcast #NTVRadyo