Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Nar, mercimek buğdayla yılbaşı adetleri

Acı, Tatlı, Mayhoş

Nar, buğday ve mercimek... Yılbaşında İtalya'da "mercimek yahnisi" yapıp, bolluk bereket çağırmak için, gece saat 12.00'de yenir. (Bu arada, haftaya mercimekli yemekler anlatacak) Doğu Avrupa ülkelerinde buğdaydan yapılan tatlı yenir; bizdeki "diş buğdayı" gibi. Buğday bereket demek. Muharrem Ayı'nın başlangıcında ya da Ermenilerin yılbaşı yemeği anuşabur gibi.. Ve nar patlatma adeti var. Saat tam 12.00'de evin kapısının eşiğinde nar kırılır, bereketi çağırmak için. 2021 yıl bereketli olsun, diyelim. İyi dinlemeler, iyi yıllar.