Çerezler, içeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için kullanılmaktadır. “Kabul Et” seçeneği ile tüm çerezleri kabul edebilirsiniz veya “Çerez Ayarları” seçeneği ile ayarları düzenleyebilirsiniz.Çerez Politikası

Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

"Leblabi" ve "Nohud-ı ab" çorbası

Acı, Tatlı, Mayhoş

Aylin Öney Tan nohutun değil ama Anadolu'dan çok sayıda leblebi için coğrafi işaret alındığını söylüyor. Ve Tunus'taki "leblabi" adlı çorbayla Osmanlı Sarayı'nda yapılan "nohud-ı ab" çorbası benzerliğine dikkat çekiyor ve farklı baharatlarla nasıl farklı tatlarda olabileceğini ekleyerek, iki çorbanın tarifini veriyor. İyi dinlemeler