Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

HİKAYE VE TARİFLERLE: Zereşk

Acı, Tatlı, Mayhoş

Zereşk aklınızda olsun

Karamuk ve Zereşk

Zereşkli kara çorba

Zereşkli tarifler

Zereşkli İran pilavı

#acıtatlımayhoş’ta bu hafta Aylin Öney Tan, Anadolu’da “karamuk” ya da “kadın tuzluğu” olarak bilinen, İran’da ise pilavların vazgeçilmezi olan yakut kırmızısı zereşk üzerine anlatıyor.

📌 Salı: Karamuk ve Zereşk’in Anadolu’dan İran’a uzanan hikâyesi
📌 Çarşamba: Efsanevi Zereşkli kara çorba
📌 Perşembe: Çorbadan salataya, kurabiyeden meyveye zereşkli tarifler
📌 Cuma: İran’ın meşhur Zereşkli pilavı ve cevizli balık tavası

Unutulmuş ama yeniden keşfedilen bu orman meyvesi, hem şifa hem de lezzet dolu! 🍒✨