Kayıttayız

Kayıttayız
Kayıttayız
Mete Çubukçu
Mete Çubukçu

Kayıttayız

Tarihi yaşarken olaylara kayıtsız kalmayın

NTVRadyo'da her cuma saat 16.20'de Kayıttayız. Gazeteci Mete Çubukçu konuklarına bilinmesi gerekenleri soruyor, gelişmeleri aktarırken hafızaları tazeliyor. Olan biteni anlamak ve tarihe not düşmek için...

Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Podcast

Kayıttayız

Türkiye –Irak hattında önemli gelişmeler yaşanıyor. Baş döndüren bir trafiğe tanıklık ediyoruz. Her şey Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta yaptığı “Bu yaz Irak sınırımızla ilgili sorunları çözmüş olacağız” açıklamasıyla başladı. Dışişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı ve MİT Başkanı hafta başında sürpriz bir toplantı gerçekleştirdi.. Ardından Dışişleri Bakanı ve MİT Başkanı Washington’a giderek terörle mücadele konusunu görüştü. Son olarak güvenlik, diplomasi ve istihbaratın başındaki 3 isim Bağdat’a gitti.. Iraklı muhataplarla görüşüldü. Güvenlik zirvesinin sonuç bildirisinde terör örgütü PKK’nın Irak’taki mevcudiyetinin her iki ülke için de güvenlik sorunu oluşturduğunun altı çizildi. Trafik aslında bununla da sınırlı değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Bağdat’ı ziyaret etmesi bekleniyor. Bu gelişmeler ne anlatıyor, yakın bir tarihte Irak’a operasyon düzenlenir mi? Bunun uluslararası yansıması ne olur ve en önemlisi sahada neler yaşanır? Kayıttayız’da bu sorulara yanıt arandı.

Konuklar
Oytun Orhan – ORSAM Levant Çalışmaları Koordinatörü
Doçent Helin Sarı Ertem – İstanbul Medeniyet Ünv. Öğretim Üyesi

Kayıttayız
Kayıttayız

Mısır’la ilişkilerde yeni bir dönem başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra Kahire’ye gitti ve Mısırlı mevkidaşı Abdülfettah Sisi ile bir araya geldi. 2013 yılında askeri darbenin ardından kopan ilişkilerin tamiriyle bölgede yeni bir denklem oluştu. Hem Akdeniz’de hem de bölgesel risklerin çözümü konusunda artık Ankara ve Kahire yakından çalışacak. 2 ülke ortak bildiriye imza atarak; siyasi, ekonomik, ticari ve savunma alanlarında ilişkileri derinleştirmeyi taahüt etti. Kayıttayız’da bu hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kahire temasları,, bunun getirileri konuşuldu.. 

Kayıttayız

Hrant Dink 17 yıl önce bugün (19 Ocak) yayın yönetmenliğini yaptığı AGOS Gazetesi önünde katledilmişti. Aradan geçen sürede birçok isim yargılandı, mahkumiyet kararları alındı ancak Hrant’ın dostları gerçek suçluların hiç bir zaman hakim karşısına çıkarılmadığını söylüyor.. Bu nedenle 16 yıldır olduğu gibi bu yıl da AGOS Gazetesi önünde,, Hrant’ın vurulduğu yerde talepler dile getirildi. Kayıttayız’da bu hafta Dink cinayeti davası ve Hrant’ın arkadaşlarının talepleri konuşuldu..

Gazeteci Mete Çubukçu'nun konukları

- Avukat Bahri Belen – Dink ailesi avukatı
- Yetvart Danzikyan – AGOS Gazetesi GYY

Kayıttayız

Türkiye, havaların soğumasıyla birlikte yeni bir viral salgının içine düştü. Nezle, grip, rsv, covid vakalarında artış dikkat çekiyor. Poliklinikler, acil servisler hatta yoğun bakımların iş yükü arttı. Özellikle risk grubundakilerin çok dikkatli olması isteniyor. Farklı virüsler aynı anda yaygın olduğu için birçok kişi, bir hastalığı atlatmadan diğeriyle baş etmek zorunda kalıyor. Kış dönemi böyle bir tablo bekleniyor muydu, nasıl korunmalıyız, hasta kişiler nasıl tedavi ediliyor? Kayıttayız’da bu sorulara yanıt arandı.

Kayıttayız

Ortadoğu çok sıcak. Gazze’de savaş sürerken, İsrail, Lübnan’da Hamas’ın iki numaralı ismini hedef aldı. Siyasi büro başkan yardımcısı Beyrut’ta öldürüldü. Bundan çok kısa bir süre sonra ise İran’da kısa aralıklarla gerçekleşen 2 patlamada 103 kişi öldü.. Saldırıyı deaş üstlendi. Yeni yıl bölge için hareketli başladı. İran’daki terör saldırısı bölgesel bir savaşın habercisi mi, Gazze Savaşı’nda yeni bir evreye geçilir mi? Kayıttayız’da bu hafta geniş bir alanda hakim olan tedirginlik konuşuldu.

Kayıttayız

Bir yılı daha geride bırakıyoruz. Kayıttayız Yeni Yıl Özel programında 2023 yılında dünyada yaşanan önemli olaylar konuşuldu. 2023 dünya açısından nasıl geçti, hangi dikkate değer gelişmeler yaşandı. Gazeteci Mete Çubukçu, 2023'ü NTV diplomasi muhabiri Deniz Kilislioğlu ile değerlendirdi.

Kayıttayız

Futbol yeniden şiddetle gündemde. Bu kez hedefte hakem vardı. Ankaragücü – Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü eski başkanı Faruk Koca, FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı. Yere düşen hakeme tekmeler savruldu. Olay toplumda tepkiye yol açtı. Hukuki süreç hızlı işletildi. Aralarında Faruk Koca’nın da olduğu 3 kişi tutuklandı. Zanlılar için 13 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Ayrıca Koca ömür boyu futboldan men edildi. Sporda şiddet neden önlenemiyor, hakemlik müessesi neden hedefte, cezalar caydırıcı değil mi? Kayıttayız’da bu sorulara yanıt arandı.

Kayıttayız

Ukrayna Savaşı’nda neredeyse iki sene geride kalıyor. Sahada işler Ukrayna için son dönemde tersine dönmekte. Batılı ülkelerin yardımları azaltması; hatta bazılarının yeni yardımlar konusunda ayak sürmesi Ukrayna ordusunu zorda bıraktı. Kayıplar arttı. Ruslar cephede ilerleyişini hızlandırdı. Rus savunma sanayisinin aralıksız mesaisine Kiev yanıt veremedi. Dengeler değişti. Sahadaki gerileme sonrası Ukrayna muhalefeti de hareketlendi. Devlet başkanı Zelenski’ye eleştiriler çoğaldı. Batı’da kapalı kapılar ardında Ukrayna’nın Rusya’yla masaya oturması gerektiği görüşü dile getiriliyor. Kayıttayız’da bu hafta Ukrayna’nın savaşta gerileyişi, Rusya’nın dengeleri değiştirmesi ve bundan sonraki sürecin nelere gebe olduğu konuşuldu.

Kayıttayız

Ekonomik zorluklar, savaşlar, göç dalgası. Tüm bu etmenler başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde aşırı sağın yükselişini tetikledi. Aşırı sağ partiler ve liderleri bundan 15-20 sene öncesi hayal dahi edemeyecekleri pozisyonlar elde etti. Son olarak Hollanda’da İslam karşıtı söylemleriyle bilinen Geert Wılders’in Özgürlük Partisi parlamentodaki 150 sandalyeden 37’sini kazandı. Wilders artık başbakanlık için en güçlü aday. Hollanda’lı Trump olarak lanse edilen Wilders, seçim öncesi sert söylemleriyle ülkedeki göçmenleri tedirgin etmiş; camiilerin kapatılmasını ve Kuran’ı yasaklamayı vaat etmişti. Fransa’da da aşırı sağcı Marine Le Pen’in bir sonraki seçimde cumhurbaşkanı olacağı öngörülüyor. Kıtanın en büyük ülkesi Almanya’da ise göçmen karşıtı AfD partisi yükselişte. Sadece Avrupa değil; uzaklarda da aşırı sağ rüzgarı esiyor. Güney Amerika ülkesi Arjantin’de seçimlerin galibi aşırı sağcı Javier Milei oldu. Milei, Arjantin ekonomisini düzeltmek adına Merkez Bankası'nı kapatacağını söylemiş; bunun yanı sıra çevre, sağlık, eğitim gibi bakanlıkların kapatılması gerektiğini dile getirmişti. Avrupa ve Dünya’da ne oluyor, seçmen neden sistemdeki uç partileri tercih etmeye başladı, bunun yaratacağı riskler neler? Kayıttayız’da bu sorulara yanıt arandı.

Kayıttayız

Ogün Samast nasıl tahliye edildi?
İnfaz sistemi nasıl işliyor?
İyi hal indirimi herkese uygulanıyor mu?
Koşullu salıverme kararı neye göre alınıyor?
Kamu vicdanı hangi durumlarda dikkate alınıyor?
Kanun ne diyor?

Mete Çubukçu, Dink ailesinin avukatı Bahri Belen ile konuştu.

#Kayıttayız

Kayıttayız

İsrail'in Gazze'ye yönelik harekatında bugün 28. gün. Dört hafta sonunda artık tam bir kuşatmadan söz etmek mümkün. Kent, günlerdir kent ağır bombardıman altında.. İsrail birlikleri Gazze'nin dış mahallelerinden merkeze doğru ilerliyor. Savaşta ölen Filistinlilerin sayısı 10 bine yaklaşırken; İsrail de kayıplar veriyor. Gazze kuşatılırken, Amerikan dışişleri bakanı Antoni Blinken 3 hafta içinde ikinci kez bölge turuna çıktı. Blinken, İsrail’e hangi mesajları iletecek,, kuşatma nasıl ilerliyor, Gazze’de ateşkes umudu var mı? Diplomasi hala mümkün mü? Süreçte Arap dünyası neden sınıfta kaldı? Kayıttayız’da bu sorulara yanıt arandı..

Kayıttayız

Cumhuriyet 100 yaşında

İmparatorluk düzeninden modern bir devlete doğru atılan ilerici adım 1923’te cumhuriyetle taçlandırılmıştı. Toplumsal taban cumhuriyet sayesinde köklü ekonomik ve sosyal reformlarla dönüştürülüp, ilerletildi. Yeni bir düzen inşa edildi. Fikri hür;; vicdanı hür nesiller; sosyal ve hukuk devleti şemsiyesi altında yetiştirildi. Kayıttayız’da bu hafta cumhuriyet fikrinin nasıl oluştuğu, “yeni sürecin” nasıl başladığı, hangi zorlukların yaşandığı, cumhuriyetin getirileri konuşuldu.

Kayıttayız

İsrail – Hamas Savaşı’nda iki hafta geride kaldı. Çatışmalarda bilanço ağırlaşırken, dünya akan kanın durmasını bekliyor. Perde arkası ve önünde diplomatik görüşmeler sürse de sonuç alınabilmiş değil. İsrail ordusu kara harekatı konusunda kararlı.. Tel Aviv “uygun zamanı” bekliyor. Gazze’yi çevreleyen tüneller,, rehinelerin durumu ve uluslararası kamuoyu İsrail hükümetini düşündüren etkenler. İsrail’in hedefi Gazze'yi küçültmek. Planı dışişleri bakanı dile getirdi. “Sadece Hamas yok olmayacak, Gazze de küçülecek" dedi. Bu nasıl mümkün olacak, Gazze'de bir tampon bölge mi oluşturulacak, insani kriz nasıl önlenecek? Kayıttayız’da bu sorulara yanıt arandı.

Kayıttayız

Dünyanın gözü bir kez daha Ortadoğu’da. İsrail – Hamas gerilimi bu kez bölgesel bir çatışma riski taşıyor.. Hamas’ın İsrail’de düzenlediği terör saldırıları sonrası İsrail yönetimi savaş kararı aldı. Gazze’ye günde ortalama bin ton bomba yağıyor. Netanyahu,, “vereceğimiz yanıt Ortadoğu’yu değiştirecek” dedi. Açık hapishane olarak nitelenen kentte insani dram yaşanıyor. Su, gıda, elektrik, yakıt ve ilaç sıkıntısı yaşanıyor. İsrail tankları Gazze sınırında. Siyasi iradeden onay alındığında çok kanlı geçmesi beklenen ve bölgeyi ateşe atabilecek bir süreç başlayabilir. Sahadaki gerilime rağmen arka planda görüşmeler de sürüyor. Türkiye de bu süreçte devrede. Kayıttayız’da bu hafta İsrail – Hamas savaşı konuşuldu..

Kayıttayız

Karabağ’da 30 yıldan uzun süredir devam eden anlaşmazlık Azerbaycan’ın düzenlediği operasyonla son buldu.. Ermeni ayrılıkçı güçler silah bıraktı. Ermeni yönetimi de yılsonu itibariyle feshedilecek.. 24 saatlik operasyonla Karabağ’da Azerbaycan hakimiyeti pekişti;; bölgede yaşayan ve sayıları 120 bin olarak ifade edilen Ermenilerin de 4’te 3’ü Ermenistan’a geçiş yaptı. Karabağ Operasyonu bölgede dengeleri nasıl değiştirdi; Kafkaslar’a barışın taşları döşendi mi? Kayıttayız’da bu sorulara yanıt arandı.. 

Kayıttayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York temaslarını tamamlayıp yurda döndü. Dönüş öncesinde ise Türk gazetecilerin Amerika ziyaretine dair sorularını yanıtladı. Özellikle İsrail ve Yunanistan’la ilişkilere dair sıcak mesajlar verdi. İsrail başbakanı Netanyahu ve Yunanistan başbakanı Miçotakis ile görüşmesinin olumlu bir havada geçtiğini söyledi. Erdoğan, 7 aralık’ta Selanik’e gideceğini, İsrail başbakanını ise Türkiye’ye davet ettiğini hatırlattı. Bir süre öncesine kadar iki ülkeyle sorunlu seyreden ilişkilere sünger çekiliyor; yeni bir dönemin kapısı aralanıyor. Kayıttayız'da bu yeni dönemin getirileri konuşuldu.

Kayıttayız

Coronivirüsün yeni varyantı “ERİS” Türkiye’de ilk kez tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “endişe konusu sayılmayacak bir gelişme” dedi. Varyantın yurt dışı teması olduğu belirlenen 9 kişide tespit edildiğini söyledi. Peki “ERİS” varyantıyla ilgili neler biliniyor, varyant ne kadar tehlikeli, belirtileri neler? Tedbirler artırılmalı mı? Kayıttayız’da bu sorulara yanıt arandı.

Kayıttayız

Suriye’nin kuzeyi gergin. Terör örgütü YPG ile bölgedeki Arap aşiretleri arasında bir süredir çatışmalar yaşanıyor. Türkiye gelişmeleri yakından izliyor. Deyrizor kentinde Arap aşiretleri özü YPG olan “Suriye Demokratik Güçleri”ne baş kaldırdı. Ankara, olayları, bölge halkının kendi topraklarını koruması olarak görüyor. Amerika’dan terör örgütüne desteğini sonlandırmasını istiyor. Irak’ın Kerkük kenti de ısındı. Sınırın hemen öte yanında; iki noktada yaşanan gerilim Türkiye için güvenlik riski oluşturuyor mu, çatışmaların yayılma riski var mı? Kayıttayız’da bu sorulara yanıt arandı.

Kayıttayız

NATO’nun genişleme sürecinde gözler İsveç’in üyeliğine çevrildi. İskandinav ülkesinin üyeliği için Ankara-Stockholm-Brüksel hattında temas trafiği hızlandı. Dün yapılan ortak mekanizma buluşmasında ilerleme sağlansa da somut bir karara varılamadı. Pazartesi günü NATO Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsveç başbakanıyla bir araya gelecek. Vilnius’ta İsveç’in NATO’ya üye olup olamayacağı karara bağlanacak. Müzakereler nasıl ilerliyor, Ankara’nın talep ettiği şartlardan ne kadarı yerine getirildi, Vilnius Zirvesi neden önemli? Kayıttayız’da bu sorulara yanıt arandı. 

Kayıttayız

“Yeni kuşak sevdiğinden ayrıldığında ya da hüzünlendiğinde bizi dinliyor.” Moğollar efsanesi NTVRadyo’da! Mete Çubukçu, Cahit Berkay’ı ağırlıyor.

Kayıttayız

Suriye krizine çözüm amacıyla oluşturulan Astana Platformu yeni toplantısını bu hafta gerçekleştirdi. Türkiye, Rusya, İran’ın oluşturduğu platformda sahadaki durum, siyasi süreç ve geri dönüşler ele alındı. Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesi için yapılan istişarelerde yol haritasının hazırlanmasına ilişkin ilerleme tartışıldı. Toplantılara ev sahipliği yapan Kazakistan tarafı Suriye’nin bölgesel izolasyondan kademeli olarak çıktığını söyleyerek müzakerelerin amacına ulaştığını iddia etti. Artık toplantılara ev sahipliği yapmayacağını duyurdu. Rus tarafıysa Astana sürecinin henüz bitmediğini söylüyor. Bir sonraki toplantının yılın ikinci yarısında yapılacağı, Türkiye – Rusya ve İran devlet başkanlarının zirve öncesi Moskova’da bir araya geleceği vurgulanıyor. Astana süreci bitti mi, Türk askerinin Suriye’deki varlığı ne olacak, geri dönüşler mümkün olacak mı? Gazeteci Mete Çubukçu sordu, dış politika analistleri Oytun Orhan ve Aydın Sezer yanıtladı.

Kayıttayız

Dünyada covid aşısıyla ilgili tartışmalar Almanya’da açılan bir dava nedeniyle yeniden alevlendi. Bir sağlık çalışanı, kalıcı yan etkiler bıraktığı gerekçesiyle üretici firma BioNTech aleyhine hukuki süreç başlattı ancak bilimisanları bu tip durumların aşı karşıtlığını tetiklediğini; özellikle kızamık hastalığının Türkiye’de yayılmaya başladığını söylüyor. Sıkı tebdirler alınması gerektiğine dikkat çekiliyor. Tıp dünyasında bir diğer öne çıkan konu; BioNTech’in üreteceği kanser aşısı. Firma, Türkiye’de Koç Üniversitesi’yle işbirliğine gitti. Kanser üzerine yapılan aşı ve ilaç çalışmalarının merkezlerinden biri Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi olacak. Kayıttayız’da kızamık tehlikesi ve kanserle mücadelede çığır açması beklenen kanser aşısı çalışmaları konuşuldu.

Kayıttayız

Avrupa’nın en büyük kupası İstanbul’da sahibini bulacak. Bir tarafta Premier Ligi sürklase eden İlkay Gündoğan’lı Manchester City, diğer tarafta Hakan Çalhanoğlu’nun formasını giydiği Inter. Dev maç için iki takımın taraftarları İstanbul’a geldi. Turistik yerleri gezip, Türk Mutfağı’nın tadını çıkarıyorlar. Bir yandan da UEFA, final öncesi çeşiti etkinlikler düzenliyor. İstanbul karnaval yeri. Peki Avrupa’nın en değerli kupasını kim kazanacak; finalde hangi taraf ağır basıyor. Kayıttayız’ın konukları NTV Spor müdürü Nebil Evren ve NTV Spor Youtube yorumcusu Emre Özcan'dı.

Kayıttayız

Türkiye’de seçimler bitti. Uluslararası ilişkiler yeniden önemli bir gündem maddesi oldu. Dış politikada en sıcak başlık İsveç’in NATO üyeliği. Türkiye’nin terör çekincesi devam ederken, İsveç’te yeni bir terörle mücadele yasası yürürlüğe girdi. NATO’ya üye ülkeler, Stockholm’un 11 Temmuz’daki Vilnius zirvesine kadar ittifaka katılmasını istiyor. Hem perde önünde hem de perde arkasında görüşmeler sürüyor. NATO genel sekreteri Stoltenberg bu kapsamda Türkiye’ye gelecek. İsveç’in üyelik talebini iletecek. Ankara’nın terör konusunda getirdiği eleştirileri kayda alacak. İsveç’in NATO’ya katılımı neden önemli, Ankara ne yapacak, bu başlık ABD ile ilişkilerde neyi değiştirebilir? Kayıttayız’da bu sorulara yanıt arandı.

. Prof. Mustafa Aydın - Kadir Has Ünv. Öğretim Üyesi
. Dr. Filiz Katman – İstanbul Aydın Ünv. Öğretim Üyesi

Kayıttayız

Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 104. yılı. Türkiye genelinde anma ve kutlama etkinlikleri düzenleniyor. 19 Mayıs 1919’un önemini, milli mücadelenin zafere ulaşan aşamalarını, sürecin nasıl başladığını tarihçi Emrah Safa Gürkan Kayıttayız’da anlattı.. 

Kayıttayız

Ukrayna Savaşı’nda baharın gelmesiyle çatışmalar şiddetlenirken, Moskova’nın kalbine; Kremlin’e insansız hava araçlarıyla saldırı girişiminde bulunuldu. İki drone saray üzerinde etkisiz hale getirildi. Vladımır Putin olay anında Kremlin’de değildi. Rusya; saldırı girişimini “Putin’in canına kast eden planlı bir terör eylemi” olarak nitelendirip; hem Kiev’i hem de Washington’ı hedef aldı. “Bunun mutlaka bir sonucu olacak” dendi. Washington ise saldırıyla ilgilerinin olmadığını söylüyor. Peki gerçekte fail kim olabilir, bu durum sahada artan çatışmaları nasıl etkiler, savaş Rusya sokaklarında nasıl algılanıyor? Mete Çubukçu sordu; gazeteci Hakan Aksay yanıtladı.

Kayıttayız

Dünya gündeminde manşette Sudan’daki çatışmalar var. Generaller arasındaki güç mücadelesinde 500’den fazla can kaybı yaşanırken Türkiye dahil birçok ülke tahliye operasyonu yürütüyor. Süreç devam ederken endişe yaratan bir gelişme yaşandı ve Türk uçağına iniş sırasında ateş açıldı. Neyse ki yaralı yok. Amerika ve Suudi Arabistan’ın girişimiyle ateşkes ilan edilse de; durum çok kırılgan. Tarafların taahüdüne rağmen silahlar tümden susmuş değil. Afrika ülkesi Sudan’da neler yaşanıyor, çatışmalar nasıl sonuçlanır, Türkiye’nin pozisyonu ne? Kayıttayız’da bu sorulara yanıt arandı. Gazeteci Mete Çubukçu’nun konukları Afrika Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Mustafa Efe ve emekli büyükelçi Hasan Servet Öktem

Kayıttayız

Dünya bu hafta Wikileaks benzeri yeni bir sızıntıyı konuştu. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un başta Ukrayna’daki savaş olmak üzere birçok güncel konuya ilişkin “gizli” askeri belgeleri sızdırıldı. Amerika zor durumda kaldı. Belgelerde deyim yerindeyse yok yok. Amerikan istihbaratının Ukrayna Savaşı’ndaki faaliyetleri, İran ve Çin’i izleme çalışmaları, bazı müttefiklerin görüşmelerinin dinlenmesi gibi konular bulunuyor. Gazeteci Mete Çubukçu Wikileaks etkisi yaratan belgeleri EDAM direktörü Sinan Ülgen ve Eski Hava Kuvvetleri İstihbarat Daire Başkanı Gürsel Tokmakoğlu ile konuştu.

Kayıttayız

Birleşik Krallık siyasetinde dengeler değişiyor. Eski sömürge ülkelerden göç edenlerin çocukları aktif siyasette rol almaya başlıyor. Döngü, Londra belediye başkanlığına Sadik Khan’ın seçilmesiyle başlamış; Hindistan asıllı Rishi Sunak’ın başbakan olmasıyla devam etmişti. Son olarak Pakistan asıllı Hamza Yusuf İskoçya’da başbakanlık koltuğuna oturdu. Sunak ve Yusuf’un parti içi oylamayla liderlik görevi üstlenmesi onların siyasette gördükleri karşılığı yansıtması açısından önemli. Her iki isim de İngiltere Kralı Charles’ın taç giyeceği törende hazır bulunacak. Kayıttayız’da bu hafta başarıya ulaşan entegrasyonu, göçmenlerin azmini, onların ada toplumunda nasıl karşılık buldukları konuşuldu. Mete Çubukçu'nun konukları gazeteci Gökhan Bozkurt ve Oxford Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Emre Eren Korkmaz

Kayıttayız

İklim değişikliği; savaş ve depremler kadar dünyamız için yakıcı, gezegenin geleceğini tehlikeye atan bir gerçek. Birleşmiş Milletler bu konuda her yıl bir çalışma yürütüyor. 2023 yılı raporu bu hafta yayınlandı. Çarpıcı tespit ve öneriler sıralandı. Dünyanın son 125 bin yılın en sıcak seviyesinde olduğu vurgulandı, ülkelerden fosil yakıt kullanımını en kısa sürede sıfıra indirmesi istendi. Aksi takdirde fırsat penceresinin kapanacağı belirtildi. Kayıttayız’da bu hafta BM raporu ve döngünün terse çevrilmesi için yapılması gerekenler konuşuldu. Gazeteci Mete Çubukçu'nun konuğu Profesör Levent Kurnaz'dı.

Kayıttayız

İki komşu ülke; İran ile Azerbaycan arasında ilişkiler bir süredir gergin. Dağlık Karabağ Savaşı’nda Azerbaycan’ın Ermenistan karşısında elde ettiği galibiyet ve bölgede nüfuz kazanması İran cephesinde hoş karşılanmamış; Tahran, Laçin Koridoru’nda yaşanan problemde alenen Erivan’ın tarafında yer almış; Azerbaycan sınırında düzenlediği tatbikatlarla da Bakü’ye mesaj vermişti. İkili ilişkilerde soğuk bir dönemden geçilirken Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne silahlı saldırı düzenlendi. Koruma müdürü hayatını kaybetti. Akıllarda soru işareti çok. Son saldırı, gergin olan ilişkilerde nasıl bir kırılmaya yol açar, Tahran – Bakü hattında tam olarak ne yaşanıyor; Kayıttayız’da bu sorulara yanıt arandı. Mete Çubukçu'nun konukları Doçent Serhan Afacan ve Profesör Ragıp Kutay Karaca'ydı. 

Kayıttayız

Ukrayna Savaşı’nda bir yıl geride kalmak üzere. Sahada durum bir süredir donmuş çatışma işaretleri verirken, gerilim son haftalarda yeniden tırmanmaya başladı. Farklı planlardan söz ediliyor. Batılı ülkelerin istihbarat raporlarında Rusya Devlet Başkanı Putin’in Donetsk’te büyük bir zafer elde etmek istediği ve Rus ordusunun bunun için hazırlıklar yürüttüğü bilgisine yer veriliyor. Başka bir kaynağa göre ise Ukrayna, Amerika’nın desteğiyle Kırım’da karşı saldırıya hazırlanıyor. Öte yandan müttefikler arasında, Kiev’e askeri destek konusunda söylem birliği olsa da perde arkasında gönülsüzlük dikkat çekiyor. Almanya, özel üretimi olan tankları Kiev’e hibe konusunda isteksiz. Kayıttayız’da bu hafta Ukrayna Savaşı’nda sahada ve masadaki durum konuşuldu..  Mete Çubukçu'nun konukları emekli diplomat Gülru Gezer ve Dr. Eray Güçlüer'di. 

Kayıttayız

Viral hastalıklar tırmanışa geçti. Hastanelerde yoğunluk arttı. Özellikle çocuk ve 65 yaş üzeri kişilerde risk yüksek. Uzmanlar mart sonuna kadar influenza, rsv ve covid enfeksiyonlarının sıklıkça görüleceği uyarısında bulunuyor. Kayıttayız’da bu hafta üçlü enfeksiyondan nasıl korunmamız gerektiği ve hasta kişilerin tedavi süreci konuşuldu.

Kayıttayız

Acısıyla tatlısıyla bir yılı tamamlıyoruz. 2022 nasıl geçti, neler yaşadık, yeni yıldan ne bekliyoruz. Kayıttayız Yılbaşı Özel’in konuğu oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan.

Kayıttayız

Suriye ile normalleşme sürecinin nasıl ilerleyeceği netleşiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Türkiye-Suriye olarak üçlü görüşme önerisini Putin’e götürdüğünü ve olumlu yanıt aldığını söyledi. Şam’la diyalog için Moskova kanalının kullanılması gündemde. Üç aşamalı bir plandan söz ediliyor. Önce istihbarat temsilcilerinin, ardından bakanların; son olarak liderlerin buluşması hedefleniyor. Rusya’dan da, “Erdoğan’ın Suriye konusunda üçlü zirve fikrine olumlu bakıyoruz” açıklaması geldi. 911 kilometrelik bir sınır, terörle mücadele, mültecilerin geri dönüşü... Suriye’yle ilişkilerde üzerinde çalışılması, çözülmesi gereken birçok başlık var. Kayıttayız’da Suriye’yle normalleşme hedefi ve bunun önündeki engeller konuşuldu. Mete Çubukçu'nun konukları Prof. Ferhat Pirinççi ve Oytun Orhan.

Kayıttayız

Amerika’yla F-16 krizi ne aşamada? ABD savunma bütçesi tasarısından Türkiye’ye F-16 satışını koşula bağlayan maddeler çıkartıldı. Bu, olumlu bir yaklaşım olarak değerlendiriliyor ancak Türkiye karşıtı söylemleriyle bilinen senatonun dış ilişkiler komitesi başkanı Bob Menendez, yeni F-16 satışı için kapının henüz aralanmadığını söylüyor. Beyaz Saray, terörle mücadelede sık sık destek söylemini yinelese de Ankara bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmediğini düşünüyor. Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha Yunanistan’a yapılan askeri yığınağa dikkat çekip; “Amerika’yla F-16 meselesini halen çözemedik. Yalnız bırakıldığımızı asla unutmayacağız” dedi. Washington’la ilişkilerin kaderi F-16 tedariğine mi endeksli, terörle mücadelesinde Türkiye’ye yönelik tutum ne ifade ediyor? Kayıttayız’da bu sorulara yanıt arandı. Gazeteci Mete Çubukçu'nun konukları Profesör Burak Küntay ve Dr. Furkan Kaya.

Kayıttayız

Pandemi nedeniyle verilen aranın ardından Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapılarını yeniden açıyor. 8 gün boyunca yurt içi ve yurt dışından yayınevleri, yazarlar ve okurlar ağırlanacak. Yüzlerce kültür etkinliği, binlerce imza günü gerçekleştirilecek. Kayıttayız’da bu hafta İstanbul Kitap Fuarı, kitabın büyülü dünyasına yolculuk, fuarın programı konuşuldu.

Kayıttayız

Kadına yönelik şiddet, Türkiye ve Dünya’da önemli sorunlardan biri. Bu soruna dikkat çekmek amacıyla 25 Kasım kadına karşı şiddetle mücadele günü olarak anılıyor. Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan rapora göre Dünya’da her saat, en az 5 kadın yakınları tarafından öldürülüyor. Türkiye’de ise 2022 yılının 10 aylık bölümünde 282 kadın cinayeti işlendi. Cinayet sayısında geçen yıla göre yüzde 11 düşüş görülse de sıkıntı halen büyük. Veriler, kadınların, en fazla ilişki yaşadığı, boşanma ya da ayrılma aşamasında olduğu erkekler tarafından öldürüldüğünü ortaya koyuyor. Kayıttayız’da bu yakıcı sorun konuşuldu. Ülkemizde alınan önlemler, hazırlanan yasalar ne kadar caydırıcı, buna karşı hangi kampanyalar yürütülüyor, Dünya’da ne tür tedbirler alınıyor, kadınlar neden hedef seçiliyor gazeteci Mete Çubukçu konuklarıyla değerlendirdi.

Kayıttayız

Dünya 2022 yılında savaş, kıtlık, salgın gibi can sıkıcı, yakıcı sorunlarla boğuşurken, küresel çapta dört haftalığına futbol molası verilecek. 2022 Dünya Kupası Katar’da başlıyor. Bu turnuvada yokuz ama Türkiye’de milyonlar, dünyada ise milyarlarca insan, tarihinde ilk kez sonbaharda düzenlenen Dünya Kupası maçlarını yakından takip edecek. Turnuvanın Katar’da düzenleniyor olması tartışmalara neden olmuştu. İnsan hakları konusunda karnesi kırık olduğu ifade edilen bir ülkede Dünya Kupası’nın gerçekleşiyor olması kimi futbol otoritelerince eleştirilmişti. Diplomatik boykot çağrıları yapılmıştı. Kayıttayız’da bu hafta Dünya Kupası’na dair öne çıkan notlar, beklentiler, görüşler, istatistikler, yöneltilen eleştiriler ele alındı. Gazeteci Mete Çubukçu’nun konukları NTV Spor müdürü Nebil Evren ve spor yorumcusu Bağış Erten..

Kayıttayız

Türkiye – İsrail ilişkilerinde yeni sayfa açılıyor. 12 yıl aranın ardından ilk kez bir İsrail savunma bakanı Ankara’ya geldi.. “Benyamin Gantz” ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la görüştü. Masada, Filistin meselesi, Hamas, İran, ekonomi ve savunma alanında işbirliği gibi birçok önemli başlık vardı. İki taraf da ilişkilerin geliştirilmesi konusunda mutabık kaldı. Kayıttayız’da bu hafta gelişmekte olan Türk – İsrail ilişkileri konuşuldu. Gazeteci Mete Çubukçu’nun konukları eski Tel Aviv büyükelçisi Oğuz Çelikkol ve Dr. Gökhan Çınkara’ydı.

Kayıttayız

İngiltere siyasi çıkmazda. Ekonomik sıkıntılar ve enerji krizi derken ülkeyi yöneten kadro bir türlü dikiş tutmuyor. Boris Johnson’ın istifası sonrası göreve gelen Liz Truss’ın başbakanlığı sadece 44 gün sürdü. Truss, ülke tarihinin en kısa başbakanlık yapan ismi oldu. Vergi politikasında geri dönüş yapması, hazine ve içişleri bakanlarının görevden ayrılması sonrası Truss baskılara daha fazla dayanamadı. Ada’da şimdi “yeni başbakan kim olacak” sorusuna yanıt aranıyor. Öne çıkan birkaç isim var ve onlardan biri eski lider Boris Johnson. Gazeteci Mete Çubukçu, İngiltere’de siyasi kaosun nedenlerini, muhtemel sonuçlarını, Avrupa’ya etkisini NTV Londra Temsilcisi Gökhan Bozkurt ve AB Uzmanı Can Baydarol'la konuştu.

Kayıttayız

Rusya lideri Putin sürpriz bir öneride bulunarak “Avrupa için Türkiye’de büyük bir doğalgaz merkezi kurabiliriz. Türkiye avrupa için en güvenli güzergah” dedi.. Cumhurbaşkanı Erdoğan,, “bakanlarımıza talimat verdik. Uygun noktaya dağıtım merkezi kurulacak” dedi.. Adres olarak Trakya’yı işaret etti. Ukrayna savaşında arabuluculuk konusunda ise iki tarafın da Türkiye’ye güvendiğine dikkat çekti. Ankara – Moskova hattında hareketli günler kapıda. Kayıttayız’da bu hafta doğalgaz merkezi olma projesi, Ankara’nın arabuluculuk girişimleri ve Batı’nın muhtemel tavrı konuşuldu.. Gazeteci Mete Çubukçu'nun konukları enerji uzmanı Arif Aktürk ve eski diplomat Gülru Gezer'di.

Kayıttayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu için gittiği Prag’da komşularla ilişkiler açısından önemli mesajlar verdi. Suriye lideri Beşar Esad ile görüşebileceğini söyledi. Ermenistan’la ilişkilere değindi. 13 yıl sonrasında liderler düzeyinde gerçekleşen ilk görüşme sonrasında; “Azerbaycan’la barış olduğu anda ortada pürüz kalmaz. Tam normalleşme hedefine inanıyorum” dedi.. Kayıttayız’da bu hafta komşularla ilişkilerde muhtemel yeni dönem konuşuldu. Gazeteci Mete Çubukçu’nun konukları Profesör Burak Küntay ve Doçent Helin Sarı Ertem'di.

Kayıttayız

İran’da saçının bir kısmı gözüktüğü ve başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından dövülerek gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümü ardından başlayan eylemler ülke geneline yayıldı. Hem kadınlar hem erkekler sokakta. Eylemler dalga dalga büyürken rejim yanlıları da sokağa indi. Peki olaylar nereye evrilir, gösteriler rejim değişikliğine neden olabilir mi? Gazeteci Mete Çubukçu, Dr. Savaş Porgham ve gazeteci Ali Askar Çabuk'la konuştu.

Kayıttayız

Rusya’nın başlattığı Ukrayna işgalinde 6 ay geride kaldı. Savaş, Ukrayna’da büyük yıkıma yol açarken, küresel dengeleri de değiştirdi. Şiddet sarmalı; diplomatik, ekonomik, sosyolojik kırılmalar yarattı.. Özellikle Avrupa’da tedirginlik, enerji krizi nedeniyle had safhada. Analistler yaşlı kıtada bolluk – bereket döneminin sona ereceğine; bu kış büyük sarsıntılar yaşanabileceğine dikkat çekiyor. Kayıttayız’da bu hafta işgalin sonuçları ve neden olduğu enerji krizi konuşuldu. Gazeteci Mete Çubukçu’nun konukları; Profesör Murat Yeşiltaş ve Profesör Ragıp Kutay Karaca’ydı.

Kayıttayız

Funda Eryiğit ve Mete Çubukçu NTVRadyo’da bayram sohbetinde.
Oyuncu Funda Eryiğit çocukluğundaki bayramlardan en çok neyi özlüyor?
Siyaset, teknolojideki gelişmeler, ekonomik kriz, iklim krizini nasıl izliyor, ne düşünüyor?
Gelecek kaygısı var mı?
Resim, heykel dalında kimleri seviyor?
Seyahatlerde tercihleri ne?
Funda Eryiğit, Mete Çubukçu’nun sorularını yanıtladı, seçtiği şarkıları çaldı.
İyi dinlemeler

Kayıttayız

NATO’nun tarihi Madrid zirvesi tamamlandı. Toplantılarda küresel siyasetle ilgili birçok önemli karar alındı; düşman tanımı yapıldı, genişleme süreci onaylandı ve NATO zirvesi, ittifakın çatısını güçlendiren zirve olarak kayıtlara geçti. Kayıttayız’da kritik zirvenin Türkiye açısından kazanımları konuşuldu. Gazeteci Mete Çubukçu sordu; Profesör Burak Küntay ve Doçent Helin Sarı Ertem yanıtladı.

Kayıttayız

Dünyada yeniden covid endişesi yaşanıyor. Omicron’un alt varyantları yine sıkıntılı bir dönemin başlayabileceğine işaret ediyor. Asya’dan Avrupa’ya; Amerika’dan Afrika’ya tüm ülkelerde vaka sayıları artışa geçti. Birçok uzman yeni varyantların, antikorlara karşı daha fazla direnç gösterdiğini ve akciğerleri hedef aldığını söylüyor. En azından ilk bulgular böyle. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaz dönemiyle birlikte gevşeme gözleniyor. Veriler artık haftalık olarak açıklanıyor. Ancak günlük bakıldığında uzmanlar vaka sayısı 10 bin olabilir diyor. Kayıttayız’da, covid’de yeni varyant endişesi konuşuldu. Gazeteci Mete Çubukçu sordu; Profesör Bülent Ertuğrul ve Profesör Serap Şişmek Yavuz yanıtladı.

Kayıttayız

Kayıttayız’da bu hafta 3 milyondan fazla adayın gireceği üniversite sınavı konuşuldu. 3 oturumdan oluşan sınava bu yıl ilgi büyük. Birçokları bunu baraj puanının kaldırılmasına ve sürenin artırılmasına bağlıyor. Sınavın ilk oturumunda adaylar; temel yeterlilik, ikinci oturumda alan yeterlilik, son oturumda ise yabancı dil testlerinde ter dökecek. Gazeteci Mete Çubukçu sınav psikolojisini; stratejisini eğitim uzmanı Sadık Gültekin ve eğitim danışmanı Burak Kılanç ile konuştu. 

Kayıttayız

Gençlerin eğitim planları ve siyasilerin eğitim vaatlerinin gençlerin oy tercihini nasıl etkilediğiyle ilgili kapsamlı bir araştırma yürütüldü. Çalışmaya göre gençlerin yüzde 84’ü yurtdışında eğitim almak istiyor. Yüzde 70’i eğitimi düzelteceğine inandığı siyasetçi için oyunu değiştirebileceğini söylüyor; yani eğitim vaadi sandıkta gençler için önemli bir kriter oluyor. Kayıttayız’da gençlerin tercihleri, eğitim öncelikleri, beklentileri konuşuldu.

Kayıttayız

Bebek, Galata, Esenyurt. Son bir haftada sokaklardan ard arda istenmeyen görüntüler geldi. Kamusal alanda uygunsuz eylemler, taciz edilenler, kendini yakan kişi... Sosyal medyada yayınlandıktan sonra infiale yol açan bu görüntüler; neye işaret ediyor, toplumsal bir travma mı söz konusu? Dijital medya nasıl kullanılmalı? Gazeteci Mete Çubukçu sordu; Profesör Levent Erarslan ve Profesör Barış Erdoğan yanıtladı.

Kayıttayız

Ukrayna Savaşı’nda 3 ay geride kaldı. İşgal Ukrayna’da devam etse de sonuçları küresel oldu. Rusya’nın komşusu Finlandiya ile İsveç’in NATO’ya üyelik süreci işliyor. Türkiye’nin ise genişlemeye itirazları sürüyor. İsveç ve Finlandiya’dan talep edilenler yerine getirilmezse Ankara, veto kartını kullanacak. Bunun olmaması için iki ülkeden heyetler Türkiye’de temaslarda bulundu. Orta yol arandı. Peki süreç nasıl ilerliyor, yeni üyelik mümkün olacak mı,  Ankara ne istiyor? Gazeteci Mete Çubukçu Kayıttayız’da bu sorulara yanıt aradı.

Kayıttayız



Maymun çiçeği virüsü

Dünyada covid sonrası yeni bir panik yaşanıyor. Afrika’da ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü hızla yayılıyor. İngiltere, İspanya, Portekiz, Almanya, İtalya, Fransa, İsveç, Amerika ve Kanada’da yeni vakalar tespit edildi. Yayılım hızlandıkça endişe artıyor. Nasıl bir hastalıktan söz ediyoruz, covid’den tam olarak kurtulamamışken yeni bir salgın ihtimali var mı? Nelere dikkat edilmeli? Gazeteci Mete Çubukçu sordu Profesör İftahar Köksal ve Profesör Mustafa Necmi İlhan yanıtladı. 

Kayıttayız

Dünyada refah seviyesinin en yüksek olduğu bölge İskandinavya ısınıyor. Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası güvenlik kaygısı yaşayan Finlandiya çareyi; NATO’ya üyelikte buldu.. Kremlin, bunun askeri sonuçları olacağını duyurdu. Üyelik için İsveç de başvuru yapmaya hazırlanıyor. Türkiye ise iki ülkenin üyeliğine soğuk bakıyor.. Kayıttayız’da bu hafta Ukrayna işgali sonrası Avrupa’da değişen dengeler, çatışma sahasının genişleme riski ve  Türkiye’nin tutumu konuşuldu.

Kayıttayız

Sığınmacılar konusu Türkiye’nin önemli gündemlerinden biri olmaya devam ediyor. Bayramda başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerden gelen görüntüler önce sosyal medyada; ardından siyasette tartışma yarattı. Muhalefet; kentlerde kayıtsız dolaşan Suriyeli,, Afgan ve Pakistanlıların ulusal güvenlik sorunu oluşturduğunu savunarak; bu kişilerin sınır dışı edilmeleri gerektiğini söylüyor. Hükümet bir milyon Suriyeli’nin geri dönüşü için proje hazırlığında. Gazeteci Mete Çubukçu sığınmacı sorununu Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Murat Erdoğan ve Göç Araştırmaları Merkezi Başkanı Metin Çorabatır'la konuştu.

Kayıttayız

➤Rusya neden Ukrayna'nın doğusuna yöneldi?
➤Baltık coğrafyasında tarafsızlık son mu bulacak? Rusya'nın buna tepkisi ne olacak?

Gazeteci Mete Çubukçu soruyor, eski Hava Kuvvetleri Daire Başkanı Gürsel Tokmakoğlu yanıtlıyor.

Kayıttayız

Ukrayna Savaşı’yla birlikte jeopolitik dengeler değişiyor; Türk – Amerikan ilişkilerinde yumuşama emareleri gözleniyor. Amerikan dışişleri bakanlığı, Türkiye’ye F-16 satışına ilişkin kongreye tavsiye mektubu gönderdi; satışa yeşil ışık yakıldı. Bu adım nasıl yorumlanmalı, Türk – Amerikan ilişkilerinde yeni bir dönemin kapısı mı aralanıyor. Gazeteci Mete Çubukçu sordu; Profesör Burak Küntay yanıtladı.

Kayıttayız

Rusya ve Ukrayna, dünyanın tahıl ambarı iki ülke. Küresel tahıl ihracatının neredeyse üçte biri bu ülkelerden yapılıyor. Savaş sonrası buğday, arpa ve ayçiçeği ihracatı aksadı; gıda fiyatları fırladı. Türkiye de bu durumdan etkileniyor. Yeme gelen zam, aynı zamanda hayvancılığı vuruyor.. Artan enerji maliyetleri de keskin fiyat artışlarını kaçınılmaz hale getiriyor. Kayıttayız’da bu hafta gıda fiyatlarındaki yükseliş ele alındı. Gazeteci Mete Çubukçu sordu; Dünya Gazetesi tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım ve emtia piyasaları uzmanı Zafer Ergezen yanıtladı.

Kayıttayız

Ukrayna Savaşı’nda bir ay geride kaldı. Çatışmalar sürerken, NATO, doğu sınırlarını güçlendirme kararı aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya ve Ukrayna liderleriyle yeni görüşmeler yapacağını söyledi. “Putin’den onurlu bir çıkış yapmasını isteyeceğim” dedi.. Rusya,, sahadaki operasyonlarını sürdürüyor ancak ilerleme oldukça yavaş. Kremlin nükleer silah söylemini zaman zaman hatırlatıyor. Peki Rusya bu “döngüden” nasıl çıkacak, Batı; Putin’e çıkış kapısı sunacak mı? Kayıttayız’da NATO zirvesinde alınan kararlar,,, Erdoğan’ın Ukrayna mesajları ve diplomasi dili konuşuldu.

Kayıttayız

Ukrayna Savaşı’nda bir yanda müzakereler diğer yanda çatışmalar sürüyor. Ankara kalıcı ateşkes için var gücüyle çabalıyor. Diplomaside yoğun bir trafik yaşanıyor. Gazeteci Mete Çubukçu, Türkiye’nin barış çabalarını, Rusya’nın ateşkes için şart koştuğu tarafsızlık modelini ve Avrupa’da değişen güvenlik paradigmasını Profesör Sinem Akgül Açıkmeşe’yle konuştu.

Kayıttayız

Büyüyen şiddet sarmalı, derinleşen insani dram, nükleer felaket korkusu. Gazeteci Mete Çubukçu, Rusların Ukrayna işgalinde olası senaryoları, Türkiye’nin pozisyonunu ve Batı’nın yaptırım hamlelerini Profesör Hasan Ünal ve emekli büyükelçi Mithat Rende ile konuştu. 

Kayıttayız

Dünya Rusya – Ukrayna krizini endişeyle takip ediyor. Bir yanda tatbikat ve yığınaklar, bir yanda masada çözüm arayışı. Terazide hangisi ağır basacak? Mete Çubukçu uzman isimlerle krizin perde arkasını ele aldı.

Kayıttayız

Kazakistan’da gerilim yüksek. Akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle protestolar ayaklanmaya dönüştü. Onlarca kişi hayatını kaybetti. 3 binden fazla gözaltı var. Peki olayların arka planında ne yatıyor, Rusya askeri gücüyle bölgedeki varlığını tahkim mi ediyor. Gazeteci Mete Çubukçu sordu; gazeteci yazar Esedullah Oğuz ve dış politika analisti Aydın Sezer yanıtladı..

Kayıttayız

2021 yılını tamamlıyor; yeni bir yıla merhaba diyoruz. Pandeminin etkilerini derinden hissetmeye devam ettiğimiz süreçte kısıtlamalar, tedbirler yine hayatımızdaydı. Gazeteci Mete Çubukçu COVID gölgesindeki 2021 yılını; yeni yıldan beklentileri psikiyatrist İlker Küçükparlak'la konuştu. 

Kayıttayız

2009 yılında futbol diplomasisiyle tohumu atılan; protokollerin iptal edilmesiyle rafa kaldırılan Türkiye – Ermenistan ilişkilerinde normalleşme süreci 12 yıl sonra yeniden başlıyor. Haberi önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu duyurdu; ardından özel temsilci atandı. Önümüzdeki günlerde iki başkent arasında diyalog kanalı açılacak. Kayıttayız’da bu hafta yeniden canlandırılma sürecine girilen Türkiye – Ermenistan ilişkileri konuşuldu. Gazeteci Mete Çubukçu sordu; Profesör Mensur Akgün ve emekli büyükelçi Uluç Özülker yanıtladı.

Kayıttayız

"Post covid sendromu ve aşılama takvimi"

Salgında yeni endişe kaynağı "omicron" varyantı.. Artık iki doz aşılı olmanın bile koruyucu olmayacağı; 3. doz aşıların da mutlaka yaptırılması gerektiği ifade ediliyor. Pfizer ceo’su bunu bir adım öteye taşıyıp dördüncü dozlara beklenenden daha erken ihtiyaç duyulabileceğini açıkladı. Covid geçirenlerin yüzde 10’unda ise virüsün yarattığı hasarın sürdüğü; bu kişilerin korona izlem merkezlerinde takibinin önemli olduğu ifade ediliyor. Gazeteci Mete Çubukçu post covid sendromu ve aşılama takvimini Profesör Alper Şener ve Profesör Bülent Ertuğrul ile konuştu.

Kayıttayız

Batı ile Rusya, Ukrayna üzerinden bilek güreşine tutuştu. Rusya, Donbass yakınlarına askeri yığınak yaparken NATO'dan sert açıklamalar geldi. ABD ise “Rusya, Ukrayna’ya saldırırsa ağır bedel öder” dedi. Peki Donbass geriliminin sıcak çatışmaya dönüşme ihtimali var mı? Türkiye bu krizde arabulucu olabilir mi? Mete Çubukçu sordu; Doçent Hakan Güneş ve EDAM direktörü Sinan Ülgen yanıtladı.

Kayıttayız

Kadına yönelik şiddet neden önlenemiyor?

Kayıttayız programında bu hafta Türkiye’nin kanayan yarası; kadına yönelik şiddet konuşuldu. Kadına şiddet, sokakta,, evde; maalesef hayatın her alanında karşımıza çıkıyor.. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na göre son bir yılda 280 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Gazeteci Mete Çubukçu şiddetin neden önlenemediğini Kadın Meclisleri Genel Sekreteri Fidan Ataselim ve İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi'nden avukat Afet Gülen Büberci'yle konuştu.

Kayıttayız

Kayıttayız programında bu hafta salgında gelinen nokta ve aşılama süreciyle ilgili merak edilenler konuşuldu. Gazeteci Mete Çubukçu sordu; Profesör Mehmet Ceyhan ve Profesör Serhat Ünal yanıtladı.

Kayıttayız

Avrupa’nın motor gücü Almanya’da bu haftasonu seçim var.. 16 yıllık Angela Merkel dönemi sona eriyor. Merkel sonrasında kimin başa geleceği merak ediliyor. Hristiyan Demokratlar, Sosyal Demokratlar ve Yeşiller zorlu bir yarış içinde. Son anketler ne söylüyor, Merkel sonrası dönemde Ankara ile ilişkiler nasıl olur? Almanya nasıl bir göçmen politikası izler? Mete Çubukçu sordu; Doçent Çiğdem Nas ve gazeteci Fulya Canşen yanıtladı. 

Kayıttayız

ABD, Afganistan'dan neden çekildi?
Türk askeri Afganistan'da ne yapacak?
Taliban, Türk askerinin Kabil görevi için bir risk mi?
ABD sonrası Afganistan'ı ne bekliyor?

Mete Çubukçu soruyor, Dr. Murat Aslan ve Doç. Bahadır Kaynak yanıtlıyor.

Kayıttayız

Gazeteci Mete Çubukçu, İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı avukat Aşkın Topuzoğlu ve psikiyatrist Prof. İrem Yaluğ Ulubil ile çocuğa yönelik cinsel istismarda hukuki ve psikolojik süreç hakkında konuşuyor.

Kayıttayız

Gazeteci Mete Çubukçu Delta Varyantı başta olmak üzere Covid-19 ile ilgili korunma, tedavi, aşı konusunda bilmeniz gerekenleri Prof.Dr. Alper Şener ile Prof.Dr. Bülent Tutluoğlu’na soruyor.

Kayıttayız

Mete Çubukçu, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nden Doç.Dr. Mustafa Yücel ve Deniz Biyoloğu Mert Gökalp’a müsilajla ilgili bilmeniz gerekenleri soruyor.

Kayıttayız

Belarus, bir yolcu uçağını sahte ihbarla indirdi, uçaktaki muhalif gazeteciyi gözaltına aldı. Hafta başında yaşanan olay sonrası Batı ayağa kalktı. NATO soruşturma istedi. Krizin siyasi sonuçları ne olur? Uluslararası havacılık kuralları ne söylüyor? Gazeteci Mete Çubukçu, Doç Hakan Güneş ile emekli hava albayı Gürsel Tokmakoğlu yanıtladı.

Kayıttayız

Türkiye - Mısır ilişkileri eskisi gibi olur mu? İlişkilerin normalleşmesi bölgeyi nasıl etkiler? Mete Çubukçu soruyor, Prof Dr. Murat Yeşiltaş ile emekli büyükelçi Uluç Özülker yanıtlıyor.

Kayıttayız

Kayıttayız'da haftanın başlığı Covid; Hangi aşı ne kadar koruyor? Alman aşısında iki doz arasının açılması risk yaratır mı? Gazeteci Mete Çubukçu sordu, Prof.Dr. Murat Akova ve Prof.Dr. Tufan Tükek yanıtladı.

Kayıttayız

Türkiye ile Yunanistan arasında sıra dışı bir basın toplantısına tanıklık edildi... Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın ithamlarına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sert yanıt verdi. Toplantı diplomatik gerilime sahne oldu. Gazeteci Mete Çubukçu bu gerilimin arka planında neler olduğunu, Ankara - Atina ilişkilerinde sorunların kronik bir hale gelip gelmeyeceğini gazeteci Nur Batur ve emekli Büyükelçi Uluç Özülker'e sordu.

Kayıttayız

Ünlü siyaset bilimci Francis Fukuyama son makalesinde Türk SİHA'larının yarattığı güçlü etkilerden bahsetti. Türkiye'nin bu alanda hızlı bir şekilde yeni bir aktör olarak ortaya çıktığını belirtti. Gazeteci Mete Çubukçu'nun konukları; - Savunma Sanayii ve Havacılık Uzmanı Arda Mevlütoğlu - Eski Hava Kuvvetleri İstihbarat Daire Başkanı Gürsel Tokmakoğlu

Kayıttayız

Mete Çubukçu bugün konuklarına Türkiye'de 3. dalga #Covid19 salgını ve aşılarla ilgili son durumu, çalışmaları, merak edilenleri soruyor. Prof.Dr. Nurettin Yiyit ve Prof.Dr. Yağız Üresin anlatıyor, önemli bilgiler veriyor.

Kayıttayız

AB Liderler Zirvesi'nin sonuç bildirgesi ne söylüyor? Gazeteci Mete Çubukçu Dr. Nilgün Arısan Eralp ve Sinan Ülgen ile konuşuyor.

Kayıttayız

Koronavirüsle mücadelede bir yılı geride bıraktık. Salgın dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük üzüntülere yol açtı.. 30 bine yakın kişi hayatını kaybetti. Pandemiyle birlikte yaşantımızı da değiştirdik. Yeni endişemiz ise mutasyon.. Farklı varyantlar dört biryanda görülüyor. Ne yapmalı, nelere dikkat etmeliyiz? Salgında bir yılı nasıl geçirdik? Gazeteci Mete Çubukçu sordu, enfeksiyon hastalıkları uzmanı Profesör İftihar Köksal ve Profesör Bülent Ertuğrul yanıtladı.

Kayıttayız

Türkiye - Mısır ilişkileri yeniden düzelir mi? Mısır, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler’e bildirdiği kıta sahanlığı sınırlarını dikkate aldı. Ankara'dan "deniz yetki alanları meselesini Mısır’la müzakere edip bir anlaşma imzalayabiliriz” açıklaması geldi. İstihbarat örgütleri düzeyinde süren görüşmeler siyasi diyaloga evilir mi? Gazeteci Mete Çubukçu sordu, uluslararası ilişkiler uzmanı Profesör Hasan Ünal ve eski Kahire büyükelçisi Şafak Göktürk yanıtladı.

Kayıttayız

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar; S - 400'ler için "Girit Modeli" önerisi getirdi. Peki bu model ne öngörüyor? Ankara - Washington hattında güven yeniden tazelenecek mi? Tüm bu soruların cevabı ve çok daha fazlası Mete Çubukçu ile Kayıttayız programında. Çubukçu'nun konukları; Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Mitat Çelikpala ve eski Hava Kuvvetleri İstihbarat Daire Başkanı Gürsel Tokmakoğlu. Tarihi yaşarken olaylara kayıtsız kalmayın...

Kayıttayız

ABD Başkanı Joe Biden dış politika üzerine ilk konuşmasını yaptı. Dış siyasetteki önceliklerini açıkladı. Diplomasiyi öne çıkaracağını söyledi; bununla birlikte Rusya'nın agresif eylemleri karşısında ülkesinin boyun eğmeyeceğini ifade etti. Peki yeni dönemde dünyada nasıl bir denge oluşacak, Türk - Amerikan ilişkilerindeki sorunlar aşılabilecek mi? Mete Çubukçu sordu; Profesör İlter Turan ve Profesör Nurşin Ateşoğlu Güney yanıtladı.

Kayıttayız

İran dışişleri bakanı Cevad Zarif, Kafkasya turu kapsamında Azerbaycan, Rusya, Ermenistan ve Gürcistan’ı ziyaret etti; ardından rotasını istanbul’a kırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'yla görüştü. Suriye, Karabağ ve İran’ın nükleer programı ele alındı. Gazeteci Mete Çubukçu, bu kritik ziyareti Dr. Serhan Afacan ve Doçent Hakan Güneş'le konuştu.

Kayıttayız

ABD'de yeni dönem başladı. Biden'ı Oval Ofis’te hayli zor günler bekliyor. Uzmanlar, Trump'ın Amerikan demokrasisine verdiği zararın onarılmasının zaman alacağına dikkat çekiyor. Peki bu süreçte Türk - Amerikan ilişkileri nereye evrilecek, sıkıntılı başlıklar nasıl çözülecek? Mete Çubukçu sordu, gazeteci Sedat Ergin ve Dr. Bahadır Kaynak yanıtladı.

Kayıttayız

Kitlesel aşılama sağlık çalışanları için başladı. Peki bundan sonrası için nasıl bir takvim öngörülüyor? Covid aşısı ne kadar etkili olacak? Gazeteci Mete Çubukçu sordu; Bilim Kurulu üyesi Doçent Afşin Emre Kayıpmaz ve Profesör Bülent Ertuğrul yanıtladı.

Kayıttayız

Kadir Has Üniversitesi "Türkiye'nin Eğilimleri" araştırmasıyla halkın nabzını tuttu. En önemli sorunumuz ne, en çok hangi kuruma güven duyduk, siyasi yelpazede halk kendini nerede tanımlıyor? Mete Çubukçu, halkın eğilimini, araştırmanın başında bulunan isimle; Profesör Mustafa Aydın’la konuştu.

Kayıttayız

Pandemi nedeniyle zor bir yılı geride bıraktık. Öğrenciler eğitimlerini; çalışanlar da mesailerini teknoloji sayesinde evden sürdürdü. Sanatta ise "farklı" bir yöntem denendi. Konserler iptal edilince sanatçılarla hayranları "çevrimiçi" buluştu. Taraflar arasında organik bağ kurulamasa da birçok müzisyen bu sayede geçimini sağladı. Mete Çubukçu, 2020'nin sanat dünyası için nasıl geçtiğini, 2021'den beklentileri rock müziğinin önemli isimlerinden Fatma Turgut'la konuştu.

Kayıttayız

Dünya acı dolu bir yılı geride bırakıyor. Kayıplar çok ve görünen o ki 2021 yılının önemli bir bölümü yine coronavirüs gölgesinde geçecek. Mete Çubukçu 2020 yılının son programında hem pandemiyi hem de salgının kültür sanat dünyasını nasıl etkilediğini ele aldı. Programın konukları yazar - gezgin Buket Uzuner ve yönetmen - doktor Ercan Kesal'dı.

Kayıttayız

Son bir asırda İstanbul’da hava sıcaklığı bir buçuk derece arttı. Kimi uzmana göre İstanbul için kuraklık artık depremden daha büyük tehlike. Yağış azlığına, pandemi döneminde su kullanımının artması da eklenince barajlardaki doluluk oranı geriledi. Mete Çubukçu kuraklık riskini, İstanbul'a neden yeteri kadar yağmur yağmadığını ve yapılması gerekenleri Profesör Mikdat Kadıoğlu ile Profesör Orhan Şen'e sordu.

Kayıttayız

Türkiye'nin Batı'yla ilişkilerinde kritik bir dönemden geçiliyor. Washington ve Brüksel'den yaptırım hamleleri geliyor. Diyalog kapıları yeniden açılabilir mi? Gerginlik nasıl aşılacak? Ankara karşı hamlede bulunur mu? Mete Çubukçu sordu, TEPAV AB Çalışmaları Merkezi'nden Nilgün Arısan Eralp ve Sabancı Üniversitesi'nden Profesör Fuat Keyman yanıtladı.

Kayıttayız

Dünya coronavirüse karşı geliştirilen aşılarla "nefes alacak". Peki bu aşılar nasıl üretildi, başarı oranları ne, herhangi bir yan etkileri var mı? Mete Çubukçu sordu; Profesör Mustafa Çetiner ve Profesör Yağız Üresin yanıtladı.

Kayıttayız

Koronavirüste ikinci dalga sert vurdu. Her gün binlerce yeni vaka kayda geçiyor, ölenlerin sayısı artıyor. Kısıtlamalar yeniden hayatımıza girdi. Peki neden bu noktaya geldik, neyi iyi yapamadık? Gidişat ne söylüyor, Mete Çubukçu, Bilim Kurulu üyesi Profesör Serhat Ünal ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Profesör Sıla Akhan'la konuştu.

Kayıttayız

Dağlık Karabağ'da anlaşmaya varıldı. Ateşkesi gözleyip denetlemek için ortak barış gücü oluşturulacak. Peki mekanizma nasıl çalışacak, kimlerden oluşacak? Kafkaslar'da yeni bir denge kuruluyor, Türkiye denklemin neresinde yer alıyor? Gazeteci Mete Çubukçu, Profesör Mitat Çelikpala ve Profesör Ragıp Kutay Karaca'yla konuştu.

Kayıttayız

Dünyanın gözü ABD Başkanlık seçiminde. Oy sayımı sürüyor, Donald Trump ve Joe Biden arasında kıran kırana bir yarış yaşanıyor. Peki bu seçim ABD'de kutuplaşmayı derinleştirdi mi? Kimi yorumcular yeni başkanı ayrışmış bir toplum beklediğini söylüyor. Yeni başkanın Türk - Amerikan ilişkilerine nasıl bakacağı da merak ediliyor. Kayıttayız'da bu hafta Mete Çubukçu Amerikan seçimini tüm yönleriyle ele aldı. Profesör Mustafa Aydın ve emekli büyükelçi Uluç Özülker'e merak edilenleri sordu.

Kayıttayız

Dağlık Karabağ çevresinde çatışmalar sürüyor. Azerbaycan ordusu ilerleyişini sürdürüyor. Bir yandan da diplomatik temaslar hız kazandı. Rusya Devlet Başkanı Putin, "Çözüm masasında Türkiye dahil birçok ülke olmalı" dedi. Peki Türkiye bu denklemin neresinde yer alabilir, Kafkaslar'a huzur gelir mi? Gazeteci Mete Çubukçu, Profesör Mitat Çelikpala ve Dr. Bahadır Kaynak'la konuştu.

Kayıttayız

Coronavirüs tehdidi nedeniyle grip aşısına büyük talep var. Ancak Türkiye'ye gelen aşı miktarı sınırlı olduğundan Sağlık Bakanlığı riskli gruptakilere öncelik verdi. Peki kimler risk grubunda kabul edilecek, grip aşısına erişimde nasıl bir süreç izlenecek? Mete Çubukçu, İstanbul Aile Hekimliği Derneği Başkan Yardımcısı Doktor Mustafa Tamur ve İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu'na sordu.

Kayıttayız

Yıllardır süregiden anlaşmazlık Ermenistan ile Azerbaycan’ı bir kez daha çatışmaya sürükledi. Dağlık Karabağ’da silahlar ateşlendi, bölgede istikrarsızlığın derinleşme ihtimali belirdi. Herkes zamanlamayı konuşurken, konvansiyonel savaş tehdidi büyüyor. Minsk grubu devrede. Çatışmalar nasıl duracak, sahada ve masada neler yaşanmakta? NTVRadyo programcısı gazeteci Mete Çubukçu sordu, Doçent Hakan Güneş ve Dr. Murat Yeşiltaş yanıtladı.

Kayıttayız

Sonbaharla birlikte covid ve grip vakaları artışa geçecek. Peki Covid-19 ile grip ayrımı nasıl yapılabilir, hangi durumlarda hastaneye gidilmeli? NTVRadyo programcısı gazeteci Mete Çubukçu, Bilim Kurulu üyesi Profesör Tevfik Özlü'ye merak edilenleri sordu. Programda ayrıca Türkiye ve Dünya'daki aşı çalışmalarında son durum masaya yatırıldı. Aşıda Türkiye'ye öncelik verilip verilmeyeceğini Prof.Dr. Sıla Akhan anlattı.

Kayıttayız

Mete Çubukçu bu hafta Adalar gündemini tarihçesiyle ele alıyor, konuklarıyla merak edilenlere cevap arıyor: Ege'de yıllardır gerilime neden olan adalar, hatta bazı yerlerde kayalıklar nasıl el değiştirdi? Bugüne nasıl gelindi? Ne bekleniyor?

Kayıttayız

Mete Çubukçu bu hafta yeni takımlar, yeni transferler, seyircisiz maçlarla başlayan Süper Lig'i konuşuyor. Konukları NTVSpor Müdürü Nebil Evren ile Socrates Dergisi Yayın Koordinatörü Banu Yelkovan.

Kayıttayız

Kayıttayız

Kayıttayız

Kayıttayız

Kayıttayız'da 25. yılında Srebrenitsa Katliamı konuşuldu. Katliama giden süreçte neler yaşandı, Avrupa, yanıbaşındaki bu kıyıma neden seyirci kaldı? Mete Çubukçu'nun sorularını Bosna Sancak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Akif Göğüsgeren ve gazeteci yazar Süleyman Gündüz yanıtladı

Kayıttayız

Türkiye’nin turizm merkezi Antalya’da yeni sezon için ne gibi hazırlıklar yapıldı, iç ve dış turizmde hareketlilik ne düzeyde? Mete Çubukçu sordu,, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı ve NTV Antalya temsilcisi Sibel Atasoy yanıtladı...

Kayıttayız

Üniversite sınavı arefesinde öğrencilere dönük uyarılar, sınava dönük şifreler... Mete Çubukçu sordu, eğitim uzmanı Sadık Gültekin ve psikolog Ebru Şalcıoğlu yanıtladı..

Kayıttayız

Pandemi gölgesinde sınava hazırlık... LGS'ye girecek adaylar nelere dikkat etmeli, sınav stratejileri ne olmalı? Mete Çubukçu sordu, eğitim uzmanı Sadık Gültekin ve Profesör Bengi Semerci yanıtladı.

Kayıttayız

Artan vaka sayıları ne söylüyor? Mete Çubukçu sordu, Profesör Kemalettin Aydın ve Profesör Serap Şimşek Yavuz yanıtladı.

Kayıttayız

Türkiye'nin Libya stratejisi, işbirliğinin sahaya etkisi... Mete Çubukçu sordu Emekeli Büyükelçi Uluç Özülker ve Dr. Murat Aslan yanıtladı...

Kayıttayız

Bayram Özel Programı.. Oyuncu Reha Özcan ve Psikiyatrist Ejder Akgün Yıldırım bayramın kendileri açısından ne ifade ettiğini anlattı...

Kayıttayız

Meclis 100 yaşında. 23 Nisan'ın ve TBMM'nin önemini tarihçi Mehmet Alkan ile Profesör Vahdettin Engin anlattı..

Kayıttayız

Salgındaki son durum ve virüsün uluslararası ilişkilere etkisi.. EDAM Başkanı Sinan Ülgen ve Profesör Ateş Kara değerlendirdi...

Kayıttayız

Türkiye ve Avrupa'da salgına karşı hangi tedbirler alınıyor? Mete Çubukçu sordu, Profesör Serhat Ünal ve NTV temsilcisi Gökhan Bozkurt yanıtladı...

Kayıttayız

Virüs Çin'de nasıl ilerledi, Avrupa'da salgın yönetiminde zaafiyet yaşandı mı? Mete Çubukçu sordu, gazeteci Sıdal Utkucu, NTV Temsilcisi Kayhan Karaca ve yazar Gökhan Kutluer yanıtladı..

Kayıttayız

İdlib'te tansiyon yüksek. Konvansiyonel çatışma riskini Doçent Murat Yeşiltaş ve gazeteci Sedat Ergin değerlendirdi..

Kayıttayız

İdlib, Suriye iç savaşında kanayan yara haline geldi.. Ankara - Moskova hattındaki görüş ayrılıkları nasıl giderilecek? Mete Çubukçu sordu, Doçent Nihat Ali Özcan ve EDAM Başkanı Sinan Ülgen yanıtladı..

Kayıttayız

Dünya Coronavirüs salgınıyla mücadele ediyor.. Peki virüsle ilgili neler biliniyor, çıkış noktası olan Çin'de hangi önlemler alınıyor? Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Profesör Alpay Azap ve Pekin'den gazeteci Emre Demir anlattı..

Kayıttayız

Brexit süreci nihayete eriyor. 47 yıllık ilişki sona eriyor. Brexit ne ifade ediyor,, Adayla avrupa kıtası arasına duvar mı çekiliyor? Gazeteci Gökhan Bozkurt ve Dr. Can Baydarol değerlendirdi.

Kayıttayız

13. yılında Hrant Dink Cinayeti. Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu ve Hrant Dink Hafıza Merkezi Koordinatörü Nayat Karaköse Mete Çubukçu'nun sorularını yanıtladı..

Kayıttayız

Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 



Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız

Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 


Kayıttayız

Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 


Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor. 

Kayıttayız
Gazeteci Mete Çubukçu NTVRadyo'da her cuma konuklarıyla haftanın en çok konuşulan konusunu ya da konuşulması gerekenleri farklı yönleriyle gündeme taşıyor.