Bizim Cazcılar

Bizim Cazcılar
Bizim Cazcılar
İrem Gökbudak
İrem Gökbudak

Bizim Cazcılar

Geçmişten bugüne Türk cazcıların hikayeleri

BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar.

NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Podcast

Bizim Cazcılar

BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

NTVRadyo'nun Bizim Cazcılar programının bu bölümünde gitarist ve besteci Cem Tuncer var. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

NTVRadyo’nun Bizim Cazcılar programının bu bölümünde alternatif müzik sanatçısı Nilipek vardı. Nilipek müzik yolculuğunu anlattı. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

NTV Radyo’daki Bizim Cazcılar programının bu bölümünde caz vokalisti Asena Akan vardı. Küçük yaşlarda duyduğu her sesi taklit eden Asena Akan keman dersleri aldı, psikolji okudu, öğretim görevlisi oldu. Ama müzik ağır basınca akademik kariyerini bıraktı ve caz yapmaya başladı. Asena Akan müzik yolculuğunu Bizim Cazcılar’da anlattı. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

Bizim Cazcılar programında bu hafta saksafon sanatçısı Anıl Şallıel vardı. Anıl Şallıel, kendisi gibi caz sanatçısı olan kardeşi Batu Şallıel’le çıkardıkları albüm “Şallıel Bros Famire” ve öncesinde çıkardıkları “Önder Focan Şallel Bros Funkbook” albümünü; müzikle ve enstrümanıyla tanışma hikayesini; müzik yolcuğunu Bizim Cazcılar’da anlattı. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

Bizim Cazcılar programında Erdem Özkan vardı. Erdem Özkan, müziğe çok erken yaşta başladı. Üniversitede başka bir eğitim aldı ancak müzik peşini bırakmadı. Caz vokalisti Erdem Özkan müzik yolculuğunu Bizim Cazcılar’da anlattı. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

Bizim Cazcılar programında caz sanatçısı Can Çankaya vardı. Can Çankaya müzik yolculuğunu Bizim Cazcılar programında anlattı. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

Bizim Cazcılar adlı programında bu hafta ünlü caz gitaristi Sarp Maden vardı. Sarp Maden müzik yolculuğunu İrem Gökbudak’a anlattı. Sarp Maden rock müzikten caz müziğe nasıl geçti, kimlerden etkilendi, neler yaptı; caz nasıl bir müziktir ve cazı diğer müzik türlerinden ayıran özellikler nelerdir, cazcılar nasıl insanlar? Sarp Maden, tüm bu soruların yanıtını verdi; müzik hikayesini dile getirdi... BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

NTV Radyo’nun Bizim Cazcılar adlı programında bu hafta ünlü bas gitarist Alp Ersönmez vardı. Ersönmez, İrem Gökbudak’ın sorularını yanıtladı. 13 yıldır Tarkan'la çalışan Ersönmez, "2006 yılında bana bir telefon geldi. Can Besbelli aradı. Kendisi Tarkan’ın sahne amiri. “Bu yaz ne yapıyorsun, bizim Tarkan turnesi var. Çalar mısın?” dedi. “Tamam çalarım” dedim. Daha önce Türkiye’de hiç pop çalmamıştım. İlk pop çaldığım sanatçı Tarkan oldu. O yüzden de çok şanslıyım. Çünkü çok özel bir insan. Orkestra da öyle. Orkestradaki her isim çok özel" dedi. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

Türkiye’nin en önemli caz piyanistlerinden Kaan Bıyıkoğlu Bizim Cazcılar’da hikayesini anlattı. Ona göre, sahnede olmak cennette olmak gibi... Bakalım Kaan Bıyıkoğlu müzikle nasıl tanıştı, caz müzisyeni nasıl oldu, genç cazılara tavsiyeleri neler... BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

NTVRadyo'nun Bizim Cazcılar programının bu bölümünde "Sevinç Tevs" var. Türkiye'nin Caz Anası olarak tanınan Sevinç Tevs'i araştırmacı yazar Gökhan Akçura anlatıyor. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

NTVRadyo'nun Bizim Cazcılar programının bu bölümdeki konuğu Batu Şallıel. Kardeşi ve babası gibi saksafon sanatçısı olan Batu Şallıel müzik yolcuğunu şarkılar eşliğinde anlatıyor. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

NTVRadyo'nun Bizim Cazcılar programının bu bölümdeki konuğu Zuhal Focan. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

NTVRadyo'nun Bizim Cazcılar programının bu bölümünde Çağrı Sertel var. Sertel müzik yolcuğunu şarkılar eşliğinde anlattı. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

Caz piyanisti ve vokalisti Karsu NTVRadyo'nun Bizim Cazcılar programının bu haftaki konuğu... Karsu, babasının restoranında başlayan müzik yolcuğunu şarkıları eşliğinde anlatıyor. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

NTVRadyo'nun bu bölümünde usta sanatçı İlham Gencer var. Müzik yeteneğinin doğuştan geldiğini söyleyen İlham Gencer şarkıları eşliğinde müzik yolculuğunu anlatıyor. Hala konserler veriyor, deyim yerindeyse arı gibi çalışıyor. Sesini kaybetmeyişini bu yaşa kadar sigarayla tanışmamış olduğuna bağlıyor ve ekliyor; “Günden güne çünkü tecrübe kazanıyorum, nefesimi ayarlıyorum. İlk başladığım zaman bazı müzisyen arkadaşlarım nefes için hoca tutmuşlar, ben kendim yapıyorum nefesimi ayarlamayı çünkü spor yapıyorum. Yazın çok yüzerim, kışları da hiç sporu bırakmam. Müzikle spor yaparım” diyor. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

NTV Radyo’nun “Bizim Cazcılar” programında usta caz sanatçısı Neşet Ruacan müzik yolculuğunu anlattı. Türkiye’nin önde gelen caz sanatçılarından, duayen Neşet Ruacan 1948’de İstanbul Kadıköy’de doğdu. Çocukluğu Moda’da da geçen ve hala orada yaşayan caz gitaristi, müziğe küçük yaşlarda ağız mızıkası çalarak başladı. Daha sonra komşusunun gitarına merak sardı ve 10 yaşında gitar dersleri almaya başladı. Nota okumayı sevmeyen Ruacan’ın caza ilgisi, ilk gitar derslerinde başladı. Böylece caz ve gitar beraber yürüdü. Caz hayatının büyük bir parçası olduktan sonra dönemin önemli cazcılarıyla çalıştı, çalışıyor. Birçok radyo-TV programı sundu; TRT Caz Orkestrası’nda gitaristlik ve sonrasında da şeflik yaptı. Birçok cazcı yetiştirdi... BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

Türkiye’de cazın tanınmasında büyük katkısı olan müzikolog Hülya Tunçağ, NTV Radyo’nun Bizim Cazcılar programında müzik yolculuğunu anlattı. Tunçağ ayrıca "acemi dinleyici ne yapmalı?" sorusuna da yanıt verdi. NTV Radyo’da programcı olan Hülya Tunçağ, çocukluğundan bugüne hikayesini, cazın ne demek olduğunu, nereden ve nasıl doğduğunu, dünyadaki ve Türkiye’deki cazı ve cazcıyı anlattı. Onun müzik yolculuğu, tam anlamıyla “müzik aşkı yolculuğu’dur. Tunçağ, caza gönül vermiş, cazı en iyi bilen ve yaşatan Türkiye’deki en önemli insanlardan biridir. Benim gibi birçok insan cazı ve caz programının nasıl yapılacağının ABC’sini ondan öğrendi… BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

NTV Radyo’nun “Bizim Cazcılar” programının bu bölümünde caz sanatçısı İpek Dinç Yüce müzik yolculuğunu anlattı. İpek Dinç Yüce, şarkı söylemeye çok küçük yaşlarda başladı. Bununla ilgili, “yatağın üstüne çıkar elime saç fırçasını alır konserler verirdim” diyor. Müzik her zaman yaşamının bir parçası oldu. Ancak İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği okudu. Bu bölümü sevmediği için okul bittiğinde spikerlik eğitimi alarak bir süre medya sektöründe çalıştı. Anlaşılan o ki, müzik peşini bırakmak istemedi; 2005’te İlham Gencer’le tanıştı ve profesyonel müzik yaşamına adım attı. 2006’da Nardis Genç Jazz Vokal Yarışmasında finale kaldı, İstanbul Caz Festivali Genç Caz Yarışmasını kazandı. Birçok önemli caz sanatçısıyla çalışan İpek Dinç Yüce, yurtiçi ve yurtdışında konserler vermeyi, festivallere katılmayı sürdürüyor. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

Bizim Cazcılar

Bizim Cazcılar

Bizim Cazcılar

Bizim Cazcılar

Başak Yavuz, caz vokalisti, besteci ve eğitmen. Tüm bunların yanında çaldığı birçok enstrüman da var. Yavuz, müziğe ilkokulda aldığı piyano dersleriyle başladı, ancak sokakta oynamayı seven bir çocuktu ve kısa süre sonra piyano derslerini “sokakta top oynamak varken neden evde piyano çalayım?” diyerek bıraktı. Ancak müzik peşini bırakmadı, ortaokul ve lisede gruplara katıldı.  Piyano, gitar çaldı ve şarkı söyledi. Beste yapmaya da bu dönemlerde başladı. Ancak üniversiteyi müzikle alakalı bir bölümde okuyamadı, ailesinin değimiyle “normal” bir meslek seçmek zorunda kaldı… Peki, nasıl cazcı oldu? Başak Yavuz’un, David Liebman ve Peter Eldridge’in de içinde bulunduğu bir ekiple kaydettiği ilk albümü “Things”, 2013’te çıktı. NTV Radyo’nun Bizim Cazcılar adlı programında, İrem Gökbudak‘ın sorularını yanıtlayan Yavuz, programda, ilk albümü Things’le aynı adı taşıyan parça Things; bir diğer albümü A Little Red Bug’tan A Little Red Bug’ı, Set Me on Fire, Baby! ve Yoksun isimli parçaları çaldı. Şimdi, Başak Yavuz’un müzik yolculuğuna çıkalım…

Bizim Cazcılar

Bizim Cazcılar

Bizim Cazcılar

Bizim Cazcılar

Bizim Cazcılar

Bizim Cazcılar

BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

Ozan Musluoğlu, caz kontrbas sanatçısı, basçı ve besteci. 1977’de Almanya’da doğdu. Müziğe ilgisini babaannesi fark etti; 16 yaşında bir bas gitar hediye etti. Bu sayede Musluoğlu’nun müzik yolculuğu başladı. Hep yeni ve farklı bir yöne koşmaya, devamlı üretmeye çalışıyor. Musluoğlu, NTV Radyo’nun ”Bizim Cazcılar” programının bu bölümünde müzik yolculuğunu anlattı... BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

Usta trompetçi Şenova Ülker, NTVRadyo’nun Bizim Cazcılar programının bu bölümdeki konuğu oldu. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

NTV Radyo’nun ”Bizim Cazcılar” programının bu bölümdeki konuğu Türkiye’nin en iyi caz davulcularından Ediz Hafızoğlu... Hafızoğlu, caz yolculuğunu anlatırken, ”Nazdrave”den ”Cereyanlı”, ”Laf Laf”, ”Kimse Bilmez” ve ”Mila” parçalarını çaldı. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

Bizim Cazcılar

NTV Radyo’nun Bizim Cazcılar programının bu bölümünde usta caz vokalisti, besteci ve eğitmen Sibel Köse vardı. Köse için caz, özgürlük demek. Caz müziğin şimdilerde fazla entellektüelize edildiğini, bunun sebebinin de eski popülerliğini yitirmiş olması olarak açıklıyor. Ancak olumlu bir öngörüsü de var; “bu müzik şimdi daha steril, kendi alanındaki organizasyonlarla yürüyor gibi. Ama o da evrilecektir. Hayat ilerledikçe müzik de kendi şeklini, yolunu bulur.” BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

NTVRadyo'nun Bizim Cazcılar programının bu haftaki konuğu Kağan Yıldız. Caz müziğinin önemli isimlerinden Kağan Yıldız, kontrbas çalıyor, sürekli caz dinliyor. Kağan Yıldız, caz yolculuğunu anlatırken Duke Ellington ve Jimmy Blanton’un albümünden “Pitter Panther Patter”, Charles Mingus’dan “Moanin”, Charlie Haden’dan “Take My Hand” ve George Mraz, Jim Hall, Joe Lovano ve Lewis Nash’ın “Grand Slam” albümünden “Slam” adlı parçayı çaldı. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

NTVRadyo’nun “Bizim Cazcılar” programı konuklarından Ferit Odman, anne karnında başlayan caz yolculuğunu, kendi hikayesini anlattı. Türkiye'nin en önemli caz davulcularından Ferit Odman, caz müzik dinlenen bir evde büyümüş. Eli ve ayağı hiç durmadığı için de, ailesi ona davulu yakıştırmış. Odman “Bizim Cazcılar” programında bu albümlerinden “Mr. AT”, “Alter Ego”, “On a Misty Night” ve “You’re a Joy” parçalarını seçti. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

NTV Radyo'nun Bizim Cazcılar programına konuk olan Fatih Erkoç, kendisi hakkında bilinmeyenleri anlattı. Cazcılar için “Burnu büyük, kasıntı görülebilir, öyle de olsa haklarıdır” diyen Erkoç, şu iddiada bulundu: "Caza biraz ilgi duysa, öğrense insanlar, daha gelişmiş bir ülke olacağımıza kesin gözüyle bakıyorum.” O, Türkiye’de caz müziğini tanıtan, yaygınlaştıran en önemli isimlerden biri. Ama bu yetmez onu tanımlamaya. O bir multi-enstrümantalist; piyano, keman, trombon, flüt, gitar, saksofon, kontrbas, ud ve daha pekçok enstrüman çalıyor. Ve dünya çapında en iyi seslerden biri. Tek başına bir orkestra, tam anlamıyla bir sanatçı. Birikimini paylaşmak için bir de Sanat Akademisi kurdu. Müzik başta olmak üzere plastik sanatlar ve drama konusunda, her yaşta, hem akademik hem hobi olarak eğitim veriyor. Ama öncelikle “iyi kalpli insanlar yetiştirmek istediğini” söylüyor bu akademide. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

NTVRadyo'nun Bizim Cazcılar programının bu bölümünde caz müzik vokalisti Selen Beytekin var. Beytekin müzik yolculuğunu anlattı... BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

NTVRadyo'nun Bizim Cazcılar programının bu bölümünde usta caz müzisyeni Okay Temiz vardı... Çocukluğunda tarlada çift sürermiş, Türk müziğini caza uyarlaması da tarladan gelmiş. “Cazcı tabiattan beslenmeli” diyor. Doğada sesi güzel olan ne varsa toplamış, Ritim Atölyesi’nde meraklılara sunuyor, çalınması-dinlenmesi için. İşte Bizim Cazcılar’dan Okay Temiz’in büyülü dünyası… BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

NTVRadyo'nun Bizim Cazcılar programının bu bölümünde usta caz müzisyeni Önder Focan vardı. Önder Focan'a göre; Cazcı mütevazı olacak, çalarken gruptaki diğer müzisyenleri dinlemeyi bilecek ve başka cazcıları da dinleyecek. Çünkü cazı her dinlediğinizde bir gizem çözülür... Müziğe mandolinle başlamış Önder Focan. Sonra gitar ve caz. Liselerarası müzik yarışmasında arkadaşlarıyla caz çalmış, "doğaçlama" diye diskalifiye edilmişler. Bugün biraz tambur, biraz piyano da çaldığını söylerken, "Ama çalıyorum demek ayıp olur" diyor. Türk Sanat Müziği'ni çok seviyor, profesyonel olarak da çalıyor. Rock'a karışmış caz seviyor. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

Caz müziğin diğer müzik türlerinden farkı ne? Cazcılar, diğer müzisyenlerden farklı mı? "Bizim Cazcılar"dan Emin Fındıkoğlu ile caz yolculuğu... “Yani bir delilik mi diyeyim, bir kaçıklık mı öyle bir şey. Caz çalanda olması gereken de böyle vasıflar. Dolayısıyla yaşam tarzı da diğer müzik türlerinde çalanlar gibi olmaz, olmamalı. Bazen ikisinin arasında gezinen arkadaşlarımız var. O da güzel oluyor ama, ben bir cazcının tamamen anarşik bir biçimde olaya bakmasına ve kurulu düzene ters gitmesi gerektiğine inanıyorum. “ Bu sözler, Türkiye'nin önde gelen caz sanatçılarından Emin Fıdıkoğlu'na ait. NTVRadyo'nun "Bizim Cazcılar" programında, caz müziğini ve müzisyenini böyle tanımladı. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Bizim Cazcılar

Kerem Görsev caz müziği ve kendi yolculuğunu NTV Radyo'nun Bizim Cazcılar programında anlattı. "Hayallerin peşinde, kendi müziğimizi yayarak başkalarına hayal satmaya çalışıyoruz." Türkiye’deki caz müziğini dünyaya tanıtan sanatçılarımızdan, caz CD’sinin satılabilir olduğunu kanıtlayan isimlerden Kerem Görsev, caz müziği ve müzisyenlerini böyle anlatıyor. Kerem Görsev bu programda "To Bill Evans" albümünden “Bill Evans”, "Four Days" albümünden “Conversation With The Bass”, çok sevdiği 2013’te aramızdan ayrılan piyanist Mulgrew Miller’in “Milestones” parçalarının çalınmasını istedi. BİZİM CAZCILAR Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtıyor. Albümleri ve konserleriyle programlarımıza birçok kez konuk olan sanatçılar, bu kez çocukluktan bugüne caz yolculuklarını, kendilerini anlatıyorlar. Caz müzikle nasıl tanıştıklarını, nasıl ilerlediklerini, kimlerden etkilendiklerini anlatırken, en sevdikleri caz parçalarını da NTVRADYO dinleyicileriyle paylaşıyorlar. NTVRadyo editörü İrem Gökbudak, yaşayan caz sanatçılarıyla konuşuyor, kaybettiğimiz caz sanatçılarını ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.