« diğer program podcastleri için tıklayınız

Ramazan Sofrası



Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin programda hem Ramazan yemekleri, hem de Anadolu mutfağından gelenekleri anlatıyor, yemek tarifleri veriyor. Anadolu’nun bilinmeyen yemeklerini gün ışığına çıkarmak için çalışan Adnan Şahin, 30 yıllık birikiminin ve 81 ilde yaptığı üç yıllık çalışmanın sonucu olan 'Türkiye’nin Lezzet Haritası'nı yakında açıklayacak.
Adnan Şahin, Doğuş Grubu Nahita’nın halk mutfakları danışmanı. İçinde'kiler', Sofradaki Anadolu, Amasya Mutfağı, Kelkit Havzası Yiyecek İçecek Rehberi, Osmanlı Saray Yemekleri, Amasya, Sivas Geleneksel Lezzetler ve Honça adlı kitapların da yazarı. Berlin’de Kültür Müşavirliği tarafından projelendirilen Geleneksel Türk Mutfağı Lezzetler Festivali'ni organize ediyor. Ayrıca dernek olarak Anadolu yemeklerini tanıtmak için her yıl farklı bir bölgede Lezzet Şenliği düzenliyor.